Europese subsidie voor Sustainer!

Datum: 19-7-2022

Onlangs hebben we een ontzettend mooie subsidie toegekend gekregen vanuit het REACT EU programma. Een subsidie die is ontstaan in reactie op de Corona Pandemie. EU-regeringsleiders hebben besloten tot het instellen van een herstelprogramma genaamd "EU Next Generation". Onderdeel hiervan is het programma REACT EU, waarmee de EU een groen, digitaal en veerkrachtig herstel van de regionale economie stimuleert.

 

Sustainer Engineer en Software Developer werken aan .Home modulair bouwsysteem

Bij het ontwikkelen van Sustainer.home hebben wij natuurlijk een bijzonder mooie missie in ons achterhoofd; het versnellen van de transitie naar toekomstbestendig bouwen. Mede door deze subsidie kunnen we weer mooie stappen maken richting die toekomst. De REACT EU subsidie gaat naar het verbeteren en verder ontwikkelen van het Sustainer.home systeem en het verder innoveren van de geWOONhout fabriek. Daar zijn we natuurlijk super blij mee én heel erg trots op.

 

Ons Sustainer.home bouwsysteem draagt op onder andere onderstaande manieren bij aan de verduurzaming van de maatschappij:

  • Opslag van CO2 in het hout van de woningen,
  • Besparing van CO2 ten opzichte van andere bouwmaterialen,
  • Lage CO- en stikstof uitstoot tijdens de bouw
  • Het circulaire karakter van het ontwerp en de gebruikte materialen

 

Doel & Resultaten

Vanuit Sustainer richten we ons nu voornamelijk op het ontwikkelen van appartement vloeren binnen het systeem, zodat deze voldoen aan alle wettelijke eisen en misschien zelfs wel beter dan dat. Om er zeker van te zijn dat de theorie strookt met de praktijk wordt alles veelvuldig getest met erkende partners zoals: Efectis, SHR en LevelAV, de specialisten op het gebied van geluid en brandveiligheid in de (hout)bouw.

Qua software richten we ons voornamelijk op de ontwikkeling van de integratie van processen met verschillende partners zoals bijvoorbeeld de integratie met de frezerij van Hulst en de assemblage hal van geWOON hout.
 

Mede gefinancierd in het kader van de respons van de Unie op de COVID-19-pandemie.
 

Europese subsidie voor Sustainer Home bouwsysteem EFRO

 

 

Europese subsidie voor Sustainer Op Oost

 

 

 

 

 


Deel dit bericht