De opgave 

Door verstedelijking, stijgende levensstandaarden en de komst van twee miljard nieuwe aardbewoners bouwen we de komende 40 jaar meer dan 230 miljard vierkante meter aan nieuwbouw, gelijk aan wekelijks de stad Parijs

De bouwsector is één van de grootste industrieën ter wereld qua personeel, omzet en impact, maar geen koploper op het gebied van disruptie of innovatiesnelheid. Om deze mondiale bouwcrisis het hoofd te bieden moet er een dramatische transformatie plaatsvinden naar een digitale, industriele en duurzame werkwijze.

Sustainer bestaat om deze transformatie te versnellen door een digitale integratie van de bouwketen rondom een gestandaardiseerd, industrieel bouwsysteem. Voor een duurzamere en mooiere leefomgeving – en snel een beetje.

30%

Gebouwen zijn wereldwijd verantwoordelijk voor 30% van de CO2 uitstoot

3 transities in de bouw

Drie belangrijke transities in de bouw gaan hand in hand: biobased bouwen, industrialisering en digitalisering. Zo laat hout zich goed machinaal bewerken in de fabriek, mits de digitale modellen kloppen. Daarom kiezen we met Sustainer.home voor een geïntegreerd woningbouwsysteem waar deze transities in één oplossing naadloos samenkomen en elkaar versterken.

 

Biobased

.home is een modulair houtbouwsysteem, waarin alle beton, staal en gips wordt vervangen door hoogwaardige, robotisch gefreesde houten elementen. Hiermee kunnen we per hectare bos het meeste beton vervangen, tegen de laagste kosten en met volledige grip op de kwaliteit. Én: een besparing van zo'n 70 ton CO2 per woning.

 

Prefab

In het systeem worden gebouwen opgebouwd uit 3D modules, die geassembleerd worden op een efficiënte productielijn. Dankzij onze parametrische ontwerpsoftware standaardiseren we in het proces, niet in het product. Zo zijn de modules leverbaar in meer dan honderd verschillende afmetingen, uniek per project, en volledig afgewerkt, inclusief installaties, sanitair en keuken. Dankzij een razendsnelle plaatsing brengen we werk op locatie terug van maanden naar dagen.

 

Digitaal

.home is een digitaal systeem. Dankzij onze enorme en groeiende database van bewezen standaarddetailleringen, kunnen we snel en betaalbaar een Digital Twin (maturity level 2-4) leveren, per project, per module, of zelfs per station. Met deze enkelvoudige bron van waarheid kunnen makers hun productie verregaand integreren en automatiseren. Zo elimineren we onnodige handelingen en fouten uit het proces, zonder maatwerk of controle op te geven.


 

"Digitalisering is een voorwaarde om circulair te kunnen bouwen”

- Gert van Vugt