De module

Sustainer.home is een modulair, high-tech bouwsysteem. Het behaalt minimaal dezelfde prestaties als massiefhoutbouw maar met het effectieve materiaalgebruik van traditionele houtskeletbouw. Geoptimaliseerd op efficiënt materiaalgebruik, stabiliteit, geluid, brand en ontwerpflexibiliteit.

De draagconstructie is uitgevoerd in LVL (Laminated Veneer Lumber), inclusief de vloer. Anders dan veel alternatieve systemen in CLT, voldoen we ruimschoots aan alle bouwfysische en comforteisen zónder het toevoegen van lagen gips of beton. De isolatie in de gevel is standaard van minerale wol, maar kan met een paar kleine aanpassingen ook vervangen worden door een biobased variant.

Doordat we alleen lichte materialen gebruiken die in bestaande industrie worden geproduceerd, zijn tijdens de assemblage van .home modules geen zware kranen of grote oppervlaktes nodig.

Circular Construction by Sustainer

 

Bewezen kwaliteit

Inmiddels is .home toegepast in bijna 100 vergunningstrajecten in 30 verschillende gemeenten. We realiseerden appartementen, rijwoningen en villa’s, voor projectontwikkelaars, corporaties en particulieren. In deze projecten verwerkten we de feedback van talloze bouwfysici, constructeurs, adviesbureau's, leveranciers, verzekeraars en vergunningverstrekkers.

Veel opdrachtgevers, gemeentes of bewoners vinden hout best spannend. Soms is er ondanks deze theoretische bewijslast toch behoefte aan meer zekerheid. Daarom hebben we in samenwerking met geWOONhout een 1:1 testopstelling gebouwd van vier appartementen. Hier hebben we empirisch de brandveiligheid en akoestiek bewezen en veel data verzameld waarmee de volgende generatie van het systeem nóg beter wordt.

Brand test     Akoestische test

Digitalisering

Om foutloos en efficiënt te bouwen is een hoogwaardige digitale aansturing onontbeerlijk. Onze 3D modellen horen qua detailniveau bij de beste ter wereld. Zo is bijvoorbeeld elke schroef zichtbaar in het model; beschrijft de metadata het exacte type; en wordt in de balk een inkeping of zelfs een hellingshoek ingefreesd. Hiermee vormt het model het fundament van de belangrijkste bedrijfsprocessen in de assemblage, inclusief inkoop, calculatie, planning, logistiek, kwaliteitscontrole of nazorg.

Ons geheim is de zelf ontwikkelde software waarmee we onze groeiende database aan bewezen geometrische elementen geautomatiseerd kunnen inladen in een nieuw ontwerp. Hiermee behalen we een enorme kostenreductie van een high-fidelity digital twin, en verkennen de grens tussen 'specials' en conceptueel bouwen.

Ongekende flexibiliteit

Sustainers apartment blocks

Beschikbare Module afmetingen van Sustainer

Voordelen

Door deze transities in één systeem te vatten, ontstaan grote voordelen: 

Meer projecten met hetzelfde team

Meer projecten met hetzelfde team

eenduidige bron van informatie

'Eenduidige bron van waarheid' elimineert menselijke handelingen en fouten

Versnelling van het proces

Versnelling van het gehele proces

Excellente prestaties op circulariteit, milieuprestatie, veiligheid en comfort

Excellente prestaties op circulariteit, milieuprestatie, veiligheid en comfort

Wendbaar voor veranderingen in markt en regelgeving

Wendbaar voor veranderingen in markt en regelgeving