Zeeland Gables

Zeeland Gables is een woning ontworpen voor een gezin van twee. Een kunstenaar en een projectmanager met een achtergrond in de bouwsector. Beide droomden van een woning met een atelier, op een perceel midden in de natuur en waar af en toe hazen te zien zijn in de schemer.

Ondanks de doordachte details en eigentijdse uitstraling verwijst de woning naar de Scandinavische boerderijen, waar je dwarsventilatie, uitzichten en licht hebt vanuit de lange gevels. Het is een woning met een volledig houten constructie en is volledig afgewerkt met een vuren gevelbekleding. 

Het interieur, wat is afgewerkt met berkenplaten en enkele structurele houten elementen, is opgesplitst in drie hoofdgebieden onder een schuin dak. Een centraal hart, en twee vijf meter hoge ruimtes aan de uiteindelijk van het huis. Aan de ene kant bevindt zich het woongedeelte en aan de andere kant het atelier.

Het centrale hart wordt gevormd door de keuken, toilet en de technische ruimte op de begane grond, met boven  een badkamer en open slaapkamer die enkel wordt afgesloten door een reeks onregelmatige houten latten waardoor je een virtuele scheiding creëert tussen de slaapkamer en de woonkamer hieronder.

Deze woning is tevens in de top 5 geindigt voor de Zeeuwese architectuur prijs 2020

Status Opgeleverd
Locatie Heinekenzand
Periode 2018-2020
Programma Wonen
BVO 130
Opdrachtgever Particulier
Team Rebel Architects
Uitvoering Groothuis

Deel dit project