Optop de Waterkant

Als onderdeel van onze missie; zoveel mogelijk nieuwe gebouwen in hout, willen we graag in deze reeks onze visie laten zien hoe we de huidige gebouwde omgeving kunnen verbeteren met duurzame en low-impact interventies. De op-top series is een reeks speculatieve conceptvoorstellen voor bestaande locaties door heel Nederland. Er is genoeg braakliggend terrein, ongebruikte objecten en platte daken waar nieuw leven aan geschonken kan worden.  

Naast het laten zien van de mogelijkheden van het gebruik van bestaande daken, willen we ook laten zien wat de voordelen zijn van het gebruik van een modulair lichtgewicht systeem. 

Het Q-park gebouw aan de Marnixstraat in Amsterdam is in de loop der jaren getransformeerd tot een bruisend restaurant en een afhaal- en opstapplaats voor boten voor mensen die door de Amsterdamse grachten varen. Gekoppeld aan het feit dat de binnenstad langzaam haar toegankelijkheid voor auto’s aan het opheffen is, ontstaan er nieuwe mogelijkheden voor woningbouw op onverwachte plekken.

Dit is waar ons optop concept voor bestaat, een onbenutte dakparkeerplaats wordt getransformeerd in een appartementencomplex met buurttuinen door gebruik te maken van circulaire, modulaire en houten constructies.

Status Concept
Locatie Amsterdam
Periode 2021
Programma Wonen
BVO 3400 m2
Opdrachtgever Own initiative
Team Sustainer; Henry Roberts, Hena Micoogullari

Deel dit project