Brainport Smart District

Voor het ontwikkelgebied Brainport Smart District (BSD) in Helmond hebben we in samenwerking met Janssen de Jong Projectontwikkeling eind 2019 mee gedaan aan een tender voor het realiseren van een circulaire woonwijk. Deze hebben we gewonnen met een conceptplan van 140 woningen. Er wordt nu verder gewerkt aan aan het uitwerken van een deelgebied voor 50 woningen.

Samen realiseren we de circulaire wijk van de toekomst: groen en open, met comfortabele, gezonde woningen. Bewoners kunnen in korte tijd met behulp van de slimme modulaire software en architecten van Sustainer Homes hun gedroomde woning en wijk ontwerpen: divers, flexibel en nooit saai. Een efficiënt bouwproces met een minimum aan materiaalgebruik realiseert de laagst mogelijke ‘footprint’ voor een moderne energie-neutrale woning. 

‘Onze’ wijk met circa 140 woningen is georganiseerd in 16 woonhoven met elk 6 tot 10 woningen. Hoewel auto’s tot aan de woonhoven kunnen komen is de wijk autoluw. De boomrijke centrale toegangsweg biedt parkeerplaatsen met laadpalen. Vanaf daar lopen paden langs boomgaarden en groentetuinen naar de woonhoven. Als bewoner kun je makkelijk een rondje lopen door je wijk, van de gemeenschappelijke groentetuinen naar het park in het midden van de woonwijk

Het centrale thema is circulariteit. Dankzij de compleet demontabele, aanpasbare en modulaire houten woningen van Sustainer Homes is circulaire bouw in de kern geborgd.

Status Gewonnen tender
Locatie Eindhoven
Periode 2019 - heden
Programma Wonen
Opdrachtgever Jansen de Jong Projectwikkeling
Team Sustainer: Sebastiaan Veldhuisen, Inger van Dooren

Deel dit project